Friday 20 October 2017

smart serve 번역6 (Preventing Intoxicating))


As a host, keeping your guests from drinking excessively should be your primary concern.
행사주최자로서 고객이 도를 넘어 술을 마시지 않도록 하는 것이 당신의 우선 관심이 되어야 합니다. 

Here are some tips you can put into practice to make your next event a safe one:
당신이 주최하려고 하는 이벤트가 안전한 것이 되기위해 행할수 있는 몇가지 조언입니다.



DO:(해야 할것)

Make sure you understand the Liquor Licence Act and Regulations.
당신이 주류 관련법과 규정을 잘 이해하고 있는지 확실히 해둡니다. 

Create and enforce house polices that promote responsible service and moderate alcohol consumption.
책임있는 술제공과 적당한 음주를 이끌수 있는 업장방침을 만들고 강화합니다

Post your Liquor Sales Licence or Special Occasion Permit.
당신의 주류판매 허가증과 특별 행사 허가서를 게시합니다.

Ensure that staff/volunteers serving liquor are at least 18 years.
주류제공 봉사를 하는 스태프나 봉사자들이 적어도 18세인지를 확실히 합니다.

Assign a trained staff member (or professional security) to monitor the door.
출입문을 잘 관찰하기 위해 잘 훈련된 스태프 (혹은 전문 경비)를 배치합니다.

Check the identification of people you suspect are under 19 years of age.
19세 이하로 의심되는 고객은 ID를 체크합니다.

Ensure the number of people on the premises is within lawful capacity.
영업장 안의 인원이 법정제한 안에 있는지 확인합니다. 

Station the bar far from the door, in a spot where people aren't always passing it.
술제공 카운터를 입구와 먼곳, 사람들이 자주 다니는 곳이 아닌 장소에 위치시킵니다.

Serve drinks to guests rather than offering a self-serve bar.
손님이 카운터에서 술을 직접가지고 가도록  하는것보다 누군가가 술을 제공하도록 합니다.

Hire a professional bartender who completed the SMART SERVE program.
SMART SERVE 프로그램을 수료한 직업적 바텐더를 고용합니다.

Hire a caterer with trained staff. Caterers can include both independent operators and restaurants that carry catering endorsements.
잘 훈련된 스태프가 있는 음식업체를 선정합니다. 음식업체는 개인 영업자나 캐터링 추천이 된 레스토랑 모두 포함합니다. 

Provide a variety of food items because the consumption of food slows down the absorption of alcohol.
음식섭취는 알콜흡수 속도를 늦추기 때문에 다양한 음식을 제공합니다. 

Limit salty foods as they make people thirstier.
주의: 사람들을 목마르게 하는 짠음식을 제한합니다.

Close your bar well before the scheduled end of the party.
파티가 끝나기로 돼있는 시간보다 훨씬 전에 술판매대를 마감합니다. 




Make sure 확실하게 하다, 확인하다
Act 법
Regulations. 규정
Create 만들다
enforce 강화하다
polices 정책, 방침
promote 증진하다, 높게하다
responsible 책임있는
moderate 적절한
consumption 소비
suspect  의심하다
premises 부지내, 경내
capacity 능력, 수용능력
Station 위치하다, 주둔하다
rather than ~~보다
self-serve 스스로 가져가는
independent 독립적인, 독자적인
operators 운영자
endorsement 보증
absorption  흡수
thirstier 더 목마르다




DON'T: (하지말아야 할것)


Plan to have servers circulating around the room refilling people's glasses. People often accept drinks they don't really need.
종업원들이 실내를 돌며 고객들 술잔을 채우도록 하지 마십시오. 종종 고객들은 그들에게 필요치 않은 술을 받습니다.

Plan physical activities like swimming, skiing, snowmobiling or skating when you serve alcohol. People are more prone to accidents when they've been drinking.
수영, 스키, 스노모빌, 스케이트 같은 육체적 활동을 계획하지 마십시오. 사람들은 술 마셨을때 사고당할 경향이 큽니다.

Allow the number of guests to exceed the legal capacity of the premises.
고객수가 영업장내 법정수용 능력을 넘지않게 하십시오. 

Sell multiple tickets to one guest.
한 고객에서 여러장의 티켓을 파십시오.

Price alcohol too low since this will encourage heavy drinking.
술값을 너무 낮게 하지 마십시오. 왜냐하면 술을 많이 마시도록  부추길수 있기 때문입니다.



circulate 둥글게 돌다
refill 다시 채우다
accept  받다, 받아들이다
be prone to ~~ 하는 경향이 있다
exceed  넘다, 초과하다
multiple  여럿, 복수의
encourage  부추기다







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